Get Adobe Flash player

Eseménynaptár

March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hulladékszállítás 2017

TISZTELT LAKOSOK!

Településünkön 2017 január 1.-től új közszolgáltató, a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. veszi át a lakossági kommunális hulladékok elszállítását, kezelését.

Az új közszolgáltató kérésére pár fontos és hasznos információit szeretnénk megosztani Önnel.

 

 

A Szentén jelenleg lakossági kommunális hulladékszállítási közszolgáltatást végző társaság befejezi a hulladékgazdálkodási tevékenységét, ezért volt szükség új közszolgáltató megbízására. Lényeges információ, hogy a hulladékszállítás díja egyelőre nem változik!

 

Szentén az első gyűjtési nap: 2017. JANUÁR 04. SZERDA.  A továbbiakban is szerdai napokon történik majd a hulladék begyűjtése.

 

Fokozottan figyeljen a háztartásától történő hulladékelszállítás rendjére!

 

A kommunális hulladékot továbbra is kizárólag az Önkormányzat által díjmentesen biztosított hulladékgyűjtő edényben, vagy az edény mellé elhelyezett, a Zöld Híd által biztosított, többlethulladékos zsákban tudják csak elszállítani. A zsákok nem ingyenesek és kezdetben azokat az Önkormányzatnál lehet megvásárolni. Későbbiekben további tájékoztatást nyújtunk és az információ elérhető lesz majd a Zöld Híd honlapján is: www.zoldhid.hu/nkft

 

Figyelem! A nem megfelelő zsákokban kihelyezett hulladékokat nem szállítják el!

 

 

A szelektíven gyűjtött hulladékok esetében vagy a Zöld Híd által biztosított, szelektíves zsákban vagybármilyen átlátszó zsákban kihelyezhetjük a szelektív hulladékokat. A Zöld Híd begyűjtést végző munkatársai a kihelyezett gyűjtőzsákoknak megfelelő mennyiségű cserezsákot biztosítanak ingyenesen. Az első, szabályos szelektíves zsákokat az Önkormányzatnál lehet beszerezni.

 

 

A településünkön változás lesz a szelektív hulladékgyűjtés rendjében is, ezen túl minden negyedik héten egy alkalommal fogják a szelektív hulladékokat begyűjteni. Az első időpont: 2017. január 11. szerda, a következők 2017. február 08. szerda, illetve 2017.március 08.szerda.

 

 

Fontos még!

Kérjük, hogy a szelektíven gyűjtött műanyag palackokat tisztán, kiöblítve és összetaposva helyezze el a zsákban, hiszen csak a tiszta hulladékot lehet újrahasznosítani. A gyűjtőzsák lehetőleg ne legyen lyukas és legyen a szájánál összefogható.

 

Figyelem! A forró hamut semmiképpen ne öntsék az edényzetbe!

 

A hulladékgyűjtő edények maradnak a lakosoknál.

 

Minden esetben reggel 6 óráig helyezze ki hulladékait ingatlanja elé!

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az új hulladéktörvény értelmében a feladatellátás és a finanszírozás elvált egymástól. 2016. április elsejétől a hulladékgyűjtő közszolgáltatók feladatai közül kikerült a számlázás, a díjbeszedés, a követeléskezelés. Ezeket a feladatköröket az NHKV Zrt. azaz a hulladékgazdálkodást koordináló állami szervezet vette át, a számlák is tőlük érkeznek.

 

A Zöld Híd ügyfélszolgálatának elérhetőségei

email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon +36 40 201 026

posta: 2101 Gödöllő, Pf.:75 vagy 2661 Balassagyarmat, Pf.:101

 

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

 

Szente Község Önkormányzata