Get Adobe Flash player

Eseménynaptár

March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Szűrő
 • Leader fórum

  2011. december 12-én 16.00-kor Leader fórum lesz a szentei Művelődés Házában (Kossuth út 100.).

  Témakörök:

  - Aktuális pályázati támogatások (melyekről a honlapunk főmenüjében az MVH pályázatok alatt olvashatnak többet)

  - Vidékfejlesztés aktuális kérdései

 • MIKULÁS

   

  Bizonyára örült minden szentei 0 és 14 év közötti gyerek a Mikulás december 6-i délutáni látogatásának.

  A Mikulást és két krampuszát, hogy minél több ajándékot vihessen a gyerekeknek a szentei Önkormányzat támogatta.

  Íme néhány kép a Mikulás látogatásáról:

 • Karácsonyváró

  Az idei évben is megrendezésre kerül a KARÁCSONYVÁRÓ ünnepség Szentén, melyre ezúton is szeretettel várunk mindenkit.

  Az esemény kezdési időpontja 2010. december 19.-én  vasárnap 15.30 óra.

   

  Karácsonyi érzés

  "Hófödte táj,
  Puha varázs,
  Karácsonykor a
  Világ oly más!

  Adni, s kapni készül
  Kicsi és Nagy,
  Szeretet toporog
  Ablakok alatt...."

 • Tanfolyam

  Mezőgazdasági erő- és munkagépkezelő (pl.:traktor)

  OKJ: 31 521 19 0010 31 05)

  tanfolyam indul Szentén !

  A DEKRA Albasafe Akademie Kft. a fenti képzést  indítja azonnal, jelentkezni

  2010.december  6. 12 óráig lehet

  A részletekről érdeklődni és beiratkozni:

  DEKRA OktatóKözpont

  Török Éva

  Tel: 06-1/487-1090 vagy 06/30-77777-03

 • NAGYOK A KICSIKÉRT! A szentei óvoda megvalósult álma

  Különleges eseményre figyelt fel Szente község lakossága november 27-én. Idegen emberek, munkagépek érkeztek a Bóbita óvodához azzal a céllal, hogy a gyermekek biztonsága és boldogsága érdekében az udvari fajátékokat a mai törvényi szabályozásoknak megfelelővé tegyék. Kik ezek az emberek? Honnan teremtette elő az alapítvány az anyagi forrást a játékok és az alapanyagok beszerzésére? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

  Nos, sokan talán még nem is hallottak a vállalati szektorban egyre inkább alkalmazott ún. „társadalmi felelősségvállalás” programról. Nem is csoda, hiszen még az elnevezés sem egyezményesen elfogadott itthon. Nagyon leegyszerűsítve a társadalmi felelősségvállalás program azt jelenti, hogy egy vállalat a profit hajszolása mellett az ideje egy részét egy általuk meghatározott közösséget szolgáló vagy rászorulók egy csoportjának életminőségét javító munkával tölti, a cél eléréséhez pedig anyagi támogatást biztosít. Mindezt a törvényi előírásokon túl, önkéntesen teszi. Olyan cégek ezek, amelyek profitjuk egy részét a társadalom szempontjából hasznos célokra, egy-egy probléma társadalmi szintű felvállalására fordítják, messze átlépve a jótékonykodás határát

  Major Lászlóné óvónő elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt indíthatta be a község régóta megnyitásra váró, új oktatási intézményét, az óvodát. Természetesen első teendői közé tartozott egy alapítvány létrejöttének kezdeményezése, amely célja a szentei óvodás gyermekek fejlődéséhez, fejlesztéséhez szükséges anyagi háttér biztosítása. A támogatások révén komoly eredményeket értek el: az óvoda udvarára népi motívumokkal díszített fajátékok kerültek, megszervezték a kistérségi óvodafesztivált, beindították a projektet, amely a gyerekek vízhez szoktatását, az úszás tanulását hivatott szolgálni, színház-bérletet vásároltak, amivel óvodásaikat mese-és zeneelőadásokra vihetik, kialakították az óvoda ivóvíz szűrőrendszerét, melynek révén a gyerekek forrásvíz minőségű vizet ihatnak az óvodában, valamint bevezették a néptánc oktatást.

  Az elmúlt 10 év törvényi változásai indokolttá tették az udvari játékok korszerűsítését, amely azonban olyan költségekkel jár, amelyet az alapítvány a támogatásokból nem tudott finanszírozni.

  A budapesti székhelyű INNOVATÍV FEJLESZTÉS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. – amely szakértelmével, tapasztalataival, adottságaival nyújt szolgáltatást olyan vállalkozásoknak, melyek különböző kutatás-fejlesztési projektek során keletkezett újításokkal szeretnék eredményességüket, piaci szereplésüket, hatékonyságukat fokozni – társadalmi felelősségvállalási programjának elsődleges célja, hogy abban segítsenek a cég dolgozói, amire a kiválasztott közösségnek leginkább szüksége van (legyen szó játszótér építéséről, közintézmény felújításáról, területrendezésről, ételosztásról). A segítségnyújtás során törekednek rá, hogy a támogatott alapítvány a helyi közösséggel karöltve valósítsa meg az elérni kívánt eredményt. Ez azt jelenti, hogy az önkéntes munkavégzés helyi részvétellel zajlik: a munkálatokba, ahol lehetőség van rá, helyi vállalakozók kerülnek bevonásra.

  A program keretein belül a vállalat idén közel egy millió forint értékben udvari fajátékokra adott támogatást a Szentei Óvodásokért Alapítvány számára, amelyeket saját munkatársai, azok közeli ismerősei, valamint a cég partnerei közösen, önkéntes munkával telepítettek az óvoda udvarára ezen a különleges napon. Az egész napos munka során egy duplabástyás függőhidas vár, két libikóka és a kicsik számára egy rugós játék került telepítésre, egy régi váras csúszdás fajáték került szabvány szerinti átalakításra. A homokozót is praktikusabbá varázsolták, hogy a gyerekeknek ülőhelye legyen benne, továbbá gyümölcsfák ültetésére is sor került.

  A nap végén a gyerekekkel való közös éneklésre, kis ajándékozásra, és egy emléktábla avatásra került sor, ez teszi ezt a napot számunkra felejthetetlenné – nyilatkozta az óvodapedagógus.

  A tábla emlékgondolatai a következők:

  "A szentei Bóbita Óvoda játszóterének korszerűsítési és felújítási munkálatait az Innovatív Fejlesztés Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai támogatták és végezték. Ezzel a figyelmességgel kívánják megmutatni a környéken élők számára is, hogy üzleti működésüknek szerves része a társadalmi és környezeti szempontok figyelembe vétele. Remélik, hogy tettükkel örömet szereztek mind az óvoda, mind pedig a jelenleg odajáró és jövőben oda jelentkező gyermekek, illetve szüleik számára. Bíznak benne, hogy tettük a gazdaság többi szereplője és a jövő generáció számára egyaránt példa értékű."

  Köszönet minden fáradtságot nem ismerő, jó szándékú embernek, akik e napot a szentei óvodásokért dolgozták végig.

 • Advent

  Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk

  Illendő ruhában, méltóképpen várjunk.

  Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget

  s arra jobb hazában megláthassunk Téged.

  /Mécs László/

   

  Advent az egyházi év kezdeti időszaka. Az Úr Jézus születésére készülünk.

  Advent, Adventus Domini – az Úr eljövetele, röviden Úrjövet.

  Hangulatát az örömteli várakozás és a bűnbánat jellemzi.

  Liturgikus színe a lila. Az adventi koszorú négy gyertyája, a négy adventi vasárnapot jelképezi. A sorban meggyújtott négy gyertya növekvő fénye figyelmeztet arra, hogy Krisztusnak, az igazi világosságnak az eljövetele közeledik.

   

  Fellobbant az első gyertyaláng az adventi koszorún. Különleges időszak következik: Karácsonyvárás.

  Mire csonkig ég mind a négy gyertya ünnepet ül a világ.

  Isten belép a világba, a mi világunkba. Csak az a nagy kérdés, sötétben, az élet sötétjében, a lelkünk sötétjében tapogatózva keres-e bennünket, vagy ki van világítva a lelkünk? Ezen a négy adventi vasárnapon szeretnénk ráhangolódni erre a csodálatos érkezésre.

  Remélve, hogy a gyertyagyújtásainkon meghallgatott adventi gondolatokkal minél több ember lelkében sikerül a fényt kigyújtani