Get Adobe Flash player

Eseménynaptár

March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Szűrő
 • Partnerséggel a foglalkoztatásért

  Európai Uniós támogatás, esélyegyenlőségi pályázatot nyert Rétság és térsége

  A lehetőség adott, élünk vele!

  Új lehetőségek nyílnak meg a Rétság és térségében élő GYES-ről, GYED-ről visszatérő nők, pályakezdő fiatalok, kis- és középvállalkozások, valamint társadalmi szervezetek előtt.

  A KÜSZI Nonprofit Kft. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül meghirdetett, „Horizontális célkitűzések megvalósulását elősegítő helyi közösségi kezdeményezések, programok támogatása” elnevezésű pályázati kiírásra nyertes pályázatot nyújtott be. Így a KÜSZI vezényletével elindult a „Partnerséggel a foglalkoztatásért” című projekt, melynek elsődleges célja a GYES-ről, GYED-ről visszatérő nők, valamint a pályakezdő fiatalok munkaerőpiacra való belépésének elősegítése munkáltatók és társadalmi szervezetek bevonásával. A projekt elősegíti a munkanélküli és inaktív emberek munkaerőpiaci beilleszkedését térítésmentes szolgáltatások igénybevételén keresztül. Programjaikon lehetőség nyílik többek között akkreditált képzéseken és személyiségfejlesztő tréningeken való részvételre, álláskeresési technikák elsajátítására, valamint állásinterjúkra történő felkészülésre szimulált állásinterjúk és munkáltatói látogatások segítségével. A kismamáknak gyermekfelügyeletet is biztosítanak.

  A kis- és középvállalkozások számára szintén kínál fejlődési lehetőséget a projekt. Az ügyüttműködő munkáltatók számára különböző vállalkozásfejlesztő szolgáltatások állnak rendelkezésre. Az innovatív vállalkozók élhetnek többek között a foglalkoztatással, minőségbiztosítással és esélyegyenlőségi terv elkészítésével kapcsolatos tanácsadások, valamint a pályázatírással és közbeszerzéssel foglalkozó szolgáltatások lehetőségével. Terveik között szerepel a Vállalkozók Klubjának megalapítása, ahol a térségben működő vállalkozások vezetői szakmai rendezvényeken vehetnek részt, kiterjeszthetik kapcsolati hálóikat, és kerekasztal beszélgetések során cserélhetik ki tapasztalataikat.

  A társadalmi szervezetek számára a szervezetközi együttműködés kialakításának lehetőségét kínálják. A szervezetek munkáinak népszerűsítése, vagy a különböző információs adatbázisok kialakítása mellett az esélykiegyenlítő programok összehangolásával segítik a szociális háló megerősítését.

  A fejlődés tehát kétségtelenül a küszöbön áll, a lehetőségek tárháza pedig számos programot kínál. A cél egy olyan partnerségi terv megvalósítása, mely feltételezi a kölcsönös segítségnyújtást és a közös együttműködést, s melyből valamennyien profitálhatnak.

  A KÜSZI Nonprofit Kft. munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt.

  Elérhetőség: KÜSZI Nonprofit Kft. 2651 Rétság, Rákóczi út 39-41. Tel.: 35/350-426,

  E-mail: partnerseginfo@gmail.com

 • Ingyenes lakossági hulladék gyűjtés

   

  Ingyenes lakossági elektronikai

  hulladék gyűjtés

  A veszélyes hulladéknak számító, használaton
  kívüli elektromos és elektronikai eszközök,
  berendezések, valamint lemerült akkumulátorok gyűjtése


  2010. szeptember 18., 07.00 - 14.00 óráig


  helye:


  KÖZSÉGHÁZA ELŐTTI PARKOLÓ