Get Adobe Flash player

Eseménynaptár

March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Értesítés
  • Lack of access rights - File '/C:/DOCUME%7E1/USER%7E1.DS-/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif'
  • Lack of access rights - File '/C:/DOCUME%7E1/USER%7E1.DS-/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif'

Polgárőr Egyesület

SZENTEI POLGÁRŐR

EGYESÜLET

2655 Szente Kossuth u 100

 

A Szentei Polgárőr Egyesület 2006 májusában alakult meg 42 fővel. Az egyesület célja a település lakóinak biztonságérzésének növelése, a bűncselekmények megelőzése, élhetőbb,lakhatóbb környezet megvalósítása a településen.

Tevékenységi területeink a bűnözés elleni fellépés, bűnmegelőzés, ezen belül is a vagon elleni bűncselekmények megakadályozása, közterületen elkövetett esetek megakadályozása, környezetvédelmi feladatok ellátása, gyermek és ifjúság védelmi feladatok támogatása, katasztrófavédelem, Önkormányzati feladatokban aktív részvétel.

Feladataink éjszakai órákban álló-mozgó figyelő járőr szolgálatot működtetése. Szolgálat ideje alatt megfigyelést tartunk, és feljegyzést készítünk a településen áthaladó járművekről, gyanús személyekről. Fokozottan figyelünk az Önkormányzati épületekre, közterületeken lévő tárgyakra, eszközökre. Kiemelten figyeljük az egyedül élők lakhelyét, az időszakosan lakott ingatlanokat. Védjük a közintézményeket, közterületeket, parkokat, megakadályozzuk a rongálásokat. Környezetvédelmi feladataikon belül megakadályozzuk a tiltott hulladék elhelyezését, majd azt jelzzük a megfelelő hatóság felé. Az Önkormányzattal közösen bűnmegelőzési fórumokat szervezünk, a lakosságot tájékoztatjuk a bűncselekmények megelőzéséről.

Önkormányzati rendezvényekhez szükség szerint helyszín biztosítunk, aktívan részt veszünk különböző programok előkészítésében.

A polgárőreink a szolgálatokat saját gépkocsijukkal látják el. Szabadidejüket feláldozva az önként vállalt kötelezettséget 51 polgárőr végzi díjazás és költségtérítés nélkül.

A feladatok végrehajtásához szükséges működési költségeket az Önkormányzati támogatásból, Megyei Polgárőr Szövetségi támogatásból, Polgárőr tagok általi támogatásból, tagdíjakból és pályázat útján kapott pénzeszközökből fedezzük

A Polgárőr Egyesület szervezeti felépítése: elnök, elnökhelyettes, szolgálatvezető, titkár, gazdasági vezető, felügyelő-bizottság ami három tagból áll, tagság.

Az elnökség havonta ülésezik, irányítja az Egyesület életét, szervezi a szolgálatokat aktualitásoknak megfelelően. Az elnökség évente egyszer- szükség esetén többször-közgyűlést hív össze. A közgyűlésen beszámol az eltelt időszak munkájáról, értékeli a szolgálatokat, beszámol a pénzügyi helyzetről. Az Egyesület közgyűlései nyitottak.

Középtávú terveink a polgárőrség felszerelésének fejlesztésére irányulnak. A felszerelésünk hiányos, kezdetleges. A cél az, hogy a szolgálatokat Polgárőreink formaruhában lássák el.

Eszközeik is további bővítésre szorulnak. Szükség lenne éjjellátó távcsőre, adó-vevőre, szolgálati telefonra. További célok a saját szolgálati autó beszerzése, valamint önálló szolgálati helység, polgárőrszoba kialakítása.

Minden évben hagyomány teremtő módon megrendezzük a „Polgárőr Délutánt”. A rendezvény keretén belül lehetőség nyílik szabadidős, sport tevékenységre, kötetlen szórakozásra, kikapcsolódásra. 

Bízunk benne, hogy a vállalt feladatokat sikerül megvalósítani, ezáltal elérni céljainkat békésebb, nyugodtabb, tisztább környezetet kialakítani a településen.

 

Freistág Csaba

Elnök